Využite na maximum svoju sadu na manikúru

Využite na maximum svoju sadu na manikúru

Rozmýšľate pri pohľade na svoju sadu manikúry, na čo všetko slúžia rôzne podivné nástroje? Nožničky na nechty, klieštiky a pilník vám sú určite veľmi dobre známe trio v starostlivosti o nechty. No na čo slúži napríklad exkavátor, radielko, odnímáčik alebo vyštipovacie kliešte? 


Mať upravené nechty je úplným základom. Určite sa nemusíme opakovať a hovoriť, že nechty predstavujú vašu vizitku. Na to, aby ste ich dosiahli, nemusíte pravidelne navštevovať kozmetické salóny, zvládnete to aj z pohodlia domova, či na cestách. S našimi sadami na manikúru určite.

 

Nožničky na nechty 

Tento nástroj vám predstavovať nemusíme. Nožničky na nechty majú rovný tvar a jednoducho s nimi zastrihnete a skrátite konce nechtov. Sú určené predovšetkým na úpravu nechtov na rukách. Nechty na nohách sú tvrdšie a viac sa na ich úpravu hodia špeciálne klieštiky.

 

Klieštiky na nechty

Ako už bolo povedané, jedná sa o skvelého pomocníka v zastrihávaní nechtov na nohách. S polkruhovým tvarom nožov dosiahnete pravidelné okraje nechtov.

 

Klieštiky na vyštipovanie rohov

Je veľmi nepríjemným pocitom, keď vám zarastie necht, no riešením je práve tento nástroj. Tieto klieštiky majú oblé nože a vďaka nim sa vám podarí vyštipnúť ostrou špičkou zarastený necht. Netreba ich podceňovať. Prejdete tak zápalom, či ďalším nepríjemnostiam.

 

Klieštiky na nechtovú kožtičku (vyštipovacie klieštiky)

Od klieštikov na nechty sa líšia ostrou špičkou a perfektne s nim počas záderu odstránite prebytočnú odumretú kožtičku alebo starú zbelenú kožtičku. Buďte opatrný, nestrihajte živú kožtičku. Tú len pomocou ďalšieho špeciálneho nástroja zatlačte do nechtového lôžka.

 

Nožničky na záder a nechtovú kožtičku

Majú špicatú ostrú špičku a sú ďalším nástrojom vo svojej rade ako pomocníci na odstránenie kožtičky alebo záderu.

 

Odnímačik nebo zrezávač kožtičky

Tento nástroj spoznáte podľa hornej časti v tvare písmena V alebo U. Pokiaľ si neveríte popri vystihovaniu alebo vyštipovaniu starej kožtičky nechtového lôžka, siahnite práve po tomto nástroji. Pred použitím kožtičku zjemnite v teplom vodnom kúpeli či za použitia vhodného prípravku práve na tento problém.

 

Zatláčač kožtičky, exkavátor, kopýtko, zatláčač, radielko

Môže byť obojstranný, tupý či špicatý, môžu sa líšiť materiálom, plastový, kovový alebo drevený. Vlastní nekonečne mnoho názvov, jeho cieľom je však jediné: zatlačiť nechtovú kožtičku do nechtového lôžka tak, aby nezmenšovala plochu nechtu a neprirástla k nemu. Niektoré nástroje majú druhú stranu špicatú a tá slúži na uvoľnenie kraju nechtu pre jednoduchšie odstránenie, vyčistenie priestoru pod nechtami alebo ich úprave, pri lakovaní.

 

Nožík alebo skalpel

Ostrý nástroj pre pokročilé odstránenie prebytočnej kožtičky alebo nechtového lôžka prirasteného k nechtu.

 

Pilník

Konečne niečo známe? Po strihaní nechtov zostáva necht častokrát ostrý alebo nemá požadovaný tvar. S pilníkom docielite požadovaný efekt. Naviac, ak si zvolíte zafírový pilník do špičky, môžete ním naradiť exkavátor alebo vyčistiť špinu pod nechtami.

 

Zrezávač

Ak si vyberiete sadu doplnenú aj o špeciálnu časť na pedikúru, pravdepodobne v nej nájdete aj tento nástroj doplnený vymeniteľnou žiletkou. Používa sa na odstránenie zrohovatenej kože na nohách.

 

Pinzeta

Väčšina setov na manikúru disponuje tiež pinzetou. Všestranný pomocník na vytrhávanie obočia alebo odstránenie ďalších neželaných chĺpkov.

 

TIP: Akú sadu si zvoliť, ak potrebujem úplný základ?

Hľadáte sadu, ktorá bude dostačujúca pre pravidelnú domácu manikúru a pedikúru a chcete len tie najnutnejšie nástroje? Potom vám odporúčame sady, ktoré obsahujú aspoň:

  • 1x nožničky na nechty
  • 1x pilník
  • 1x nástroj na odstránenie a 1x nástroj na zastrčenie nechtovej kožtičky (Môžete sa stretnúť s obojstranným nástrojom tzv. 2v1.)
  • 1x voliteľné klieštiky na nechty (Ak nemáte príliš tvrdé nechty na nohách, postačia vám štandardné nožničky na nechty. Táto položka je individuálna.)

Pozor: malé sady na manikúru obsahujú len 3 a menej nástrojov a sú určené na cestovanie pre akútne prípady. Pre zdravé a krásne nechty určite zvoľte lepšie vybavenou sadu. 

 

Kvalita na celý život

Naše kvalitné sady na manikúru vám vydržia na veky vekov. Jedná sa o investíciu na celý váš život. V ponuke nájdete sady od nemeckých značiek Kellermann, Erbe Solingen alebo Yes Solingen. Od českých výrobcov vám môžeme vrelo odporučiť sady od značiek Talacko či Uniko.

Dôležité: s nástrojmi na manikúru je to rovnaké ako s kefkou na zuby. Každý člen domácnosti by mal mať svoju vlastnú sadu. Nezabudnite tiež nástroje pravidelne dezinfikovať. 



Späť na tému Články