Upcyklujeme s Navzdory

Upcyklujeme s Navzdory

V rámci našej udržateľnej cesty sme nadviazali spoluprácu so skupinou nadšencov up-cyclingu s agentúrou Navzdory. Touto cestou sme umožnili druhý život starým materiálom, ktoré by za iných okolností, skončili na skládke. Spoznajte s nami upcyklované produkty aj vy, zbavte sa predsudkov, pretože aj použitý materiál môže byť praktický a designový.


Z odpadu úplne novým produktom

Pomôžte spoločne s nami chrániť životné prostredie vďaka up-cyclingu (upcyklácii). Čo to vlastne znamená? Predstavuje proces premeny odpadového materiálu či nepotrebných produktov v nové materiály aj produkty s vyššou úžitkovou hodnotou as ohľadom na životné prostredie.

Z našej ponuky už môžete poznať najrôznejšie produkty, ktoré sú vyrobené z recyklovaných PET fliaš alebo recyklovaných téglikov od jogurtov a zmrzliny, ako napríklad kufre, cestovné tašky, šatky alebo batohy. No našej rodiny udržateľnosti však vítame nové originálne kúsky vzniknuté vďaka upcyklácii. Šancu na druhý život v tomto prípade získali staré reklamné bannery, ktoré by inak skončili na skládke. Vy tak máte jedinečnú príležitosť získať originál, ktorý nikto iný mať nebude.

Upcyklácia je proces spracovávania a pretvárania toho, čo už kedysi niečím bolo a preto nie je vo väčšine prípadov možné vyrobiť dve úplne isté produkty. Nie je to zámer, inak to proste nejde. No keď sa na to pozrieme z inej stránky, nie je to práve úžasné? Teraz máte možnosť vybrať si originál, ktorý má svoju históriu a ktorý budete mať jedine vy.

 

Delmas a Navzdory

Spojili sme sa so skupinou nadšencov do upcyklácie s agentúrou Navzdory, ktorá svojou kreativitou vzdoruje neefektívnemu nadovážaniu s odpadmi. Vzdoruje tiež predsudkom o tom, že použitý materiál už nemôže byť praktický a designový. V Navzdory vykúzlia krásne a originálne predmety nie len zo starých bannerov, ale tiež z produktov ako cykloduša, autopásy, hasičské hadice, fľaše od vína, odpadová koža a množstvo iných zaujímavých materiálov, ktorým umožnia šancu na druhý život.

 

Kolobeh up-cyclingu

Každá vec má svoj životný cyklus. Každý kúsok musel niekto vyrobiť a vložiť doň svoj know-how, drahocenné suroviny, energiu aj svoju, aj z ďalších zdrojov. Potom nastane koniec slávy daného používaného produktu. Buď sa pokazí, prestane fungovať, či spĺňať požiadavky účelu. A presne vtedy nastáva chvíľa, kedy by daná vec končila na skládke - no to je ten nešťastný koniec. Šťastný nastáva vtedy, keď sa časť či dokonca celú vec podarí up-cyklovať. Tú v Delmas a v Navzdory považujeme za tú správnu cestu, po ktorej kráčať. Predlžovať život veciam, ktoré by proste skončili na skládke.

Ako upcyklovaný produkt vzniká ?

Za finálnym upcyklovaným výrobkom je množstvo práce:

a) šikovný český mozog vymyslí celý produkt a jeho podobu

b) šikovné ruky sa postarajú o materiál a jeho dôkladné a šetrné vyčistenie (čo napríklad u starých bannerov nie je žiadna sranda) 

c) ďalšie šikovné ruky sa potom postarajú o prípravu materiálu 

Navzdory příprava materiálu

d) zavŕšia to šikovné ruky, ktoré vyrobia to, čo už mozog vymyslel

Navzdory výrobaNavzdory výroba

e) ďalšie šikovné čuky to všetko nakoniec s láskou a starostlivosťou zabalia

Po tomto všetkom sa môžete doma tešiť na finálny produkt, ktorý využijete kdekoľvek, pretože všade vám bude zaručene robiť radosť.

zdroj: https://navzdory.com/



Súvisiace produkty

NAVZDORY, ETUE TRIANGEL - UP-CYCLING REKLAMNÝCH BANNEROV - KOZMETICKÉ A TOALETNÉ TAŠKY NAVZDORY, ETUE TRIANGEL - UP-CYCLING REKLAMNÝCH BANNEROV - KOZMETICKÉ A TOALETNÉ TAŠKY
Udržateľnosť

Etue Triangel - up-cycling reklamných bannerov

Navzdory
32.12 €
Skladom
NAVZDORY, KĽÚČENKA VELA - UP-CYCLING REKLAMNÝCH BANNEROV - KĽÚČENKY NAVZDORY, KĽÚČENKA VELA - UP-CYCLING REKLAMNÝCH BANNEROV - KĽÚČENKY
Udržateľnosť

Kľúčenka Vela - up-cycling reklamných bannerov

Navzdory
19.92 €
Skladom

Späť na tému Články