Udržateľnosť

Udržateľnosť

Udržateľnosť - nie je to len obyčajné slovo. Je to ohľaduplná cesta, ktorou sa môže pustiť každý z nás. Aj my sme sa na túto cestu vydali a budeme radi, ak s nami vykročíte vpred.


Pretože nám na životnom prostredí záleží a udržateľnosť je nám veľmi blízky pojem, ukážeme vám niekoľko krokov, ktorými v Delmas postupujeme k lepšej ceste. Recyklácia je pre nás úplná samozrejmosť.

 

Koniec tlačených faktúr v balíčkoch

Môže sa to zdať ako malá drobnosť, ktorou však môžeme okamžite prispieť. Po novom teda faktúru od svojej objednávky dostane len do svojej emailovej schránky v elektronickej podobe. Ak si ju budete potrebovať vytlačiť, je to vaša vedomá voľba, no faktúra v emaile nezaberie toľko miesta ako v šuflíku a predsalen, je jednoduchšie ju nájsť.

 

Už žiadne plastové vernostné karty

Náš vernostný program je stále neuveriteľne úžasný. Za nákupy získavate body a tiež trvalú vernostnú zľavu. K novej registrácii kartičku už nedostanete a už ju nebudete ani potrebovať. Pri nákupe na predajni nám bude postačovať váš registračný email alebo meno, podľa toho si vás už dohľadáme. Čo sa týka nakupovania cez eshop, stačí použiť svoje aktuálne prihlasovacie údaje. Kus plastu na dôkaz vernosti vám predsa netreba.

 

Produkty so štítkom Udržateľnosť

Štítok Český výrobok alebo Bestseller ste už v našej ponuke určite postrehli. Poslednú dobu si však môžete všimnúť aj zelení štítok, ktorý značí Udržateľnosť. Týmto štítkom budú označované len produkty, pri ktorých sa aj pri výrobnom procese myslí na životné prostredie. Najčastejšie sa môže jednať o produkty vyrobené z recyklovaných alebo inovatívnych materiálov a produkty vyrobené s vedomou minimalizáciou celkového dopadu na zmenu klímy. Inšpiratívne uvádzame:

 

Vybrané kolekcie od značky Samsonite

Spoločnosť Samsonite od roku 2018 uviedla na trh viac ako 50 produktov, ktoré využívajú inovatívne typy materiálov ako je napríklad Recyclex® - jedná sa o textíliu, vyrobenú zo 100% recyklovaných PET fliaš. Jedná sa napríklad o kolekcie tašiek a batohov na notebook Eco Wave alebo tie najroztomilejšie detské batohy a kufríky z kolekcie Happy Sammies. Úplne zaujímavou novinkou sú tiež kufre z radu Magnum Eco, pri ich výrobe boli použité recyklované obaly od jogurtov a zmrzliny!

 

Vybrané druhy šatiek a šálov od značky Fraas

Nemecká značka Fraas sa rovnako ako mnoho veľkých spoločností rozhodla vydať na cestu udržateľnosti a konštatujeme, že sa im vynikajúco darí. Napríklad šatky z organickej bavlny alebo viskózy s certifikátom FSC (označenie výrobkov, ktoré vznikli v súlade so zásadami udržateľného lesného hospodárenia). Spozornite - vyskúšali ste už šatku z recyklovaných PET fliaš? Neverili by ste, akú pohodlnosť v nosení môže spôsobiť. Nie len na krku, ale aj na duši.

 

Vybrané kolekce od značky March

Holandská značka March nezaostáva. Pozrime sa napríklad práve na nádhernú kolekciu odľahčených kufrov Mosaic, ktorá je vyrobená z recyklovaných PET fliaš. Pevne veríme, že vás ani nenapadlo myslieť si, že by mohol byť kufor, ktorý je vyrobený z PET fliaš, rovnako kvalitný ako ten, z bežného polyestru. 

 

Vybrané kolekcie od značky Heys

Čo je na používaní týchto recyklovaných materiálov najlepšie? V drvivej väčšine prípadov by ste vôbec nespoznali rozdiel. Na prvý pohľad bežná kolekcia s názvom, ktorý niečo naznačuje - EcoCase - kufor, na nerozoznanie od bežného z polykarbonátu čo sa týka precíznej kvality a skutočnej odolnosti.

 

a omnoho viac. 

 

Už sa to skutočne nedá opraviť?

Recyklácia je jednou z fáz z celého života výrobku. Na výrobu je spotrebované množstvo rôznych zdrojov, či už sa jedná o suroviny na jeho výrobu, energie strojov, čas aj starostlivosť človeka, ktorý sa za celým procesom nachádza. Plytvať tým všetkým by predsa bola strata času. Preto než sa rozhodnete pre kúpu nového produktu, premyslite, či ten starý predsalen ešte nie je funkčný. Kabelka s odtrhnutým uškom alebo kufor s poškodenými kolieskami? Všetko sa dá predsa vyriešiť.

V rámci záručnej doby sa o opravu vášho tovaru radi postará

Radi sa o váš poškodený tovar v rámci záručnej doby postaráme. Ak sa niečo produktu stane už po ukončení záručnej lehoty, radi vám odporučíme servisné miesto, kde pôvodný stav pre váš obľúbený produkt nebude prázdnym snom. Radi vám poradíme ak nás potrebujete aj v prípade, že ste daný produkt nezakúpili práve u nás.

A čo sa týka produktov od českých výrobcov, poskytujeme nadštandardný servis aj po uplynutí záručnej doby za zvýhodnené ceny po celú životnosť daného produktu. Všetky opraviteľné problémy za vás opraví samotný výrobca a použije pritom všetky originálne materiály a technológie. 

Ďalšie informácie k opravám a ďalšie dôležité kontakty nájdete v odkaze priamu TU.

Síce sme zatiaľ na začiatku dlhej udržateľnej cesty, nie sme dokonalí, no snažíme sa maximálne ako vieme. Budeme radi, ak nás touto cesto podporíte a dúfame, že sa s nami tešíte, aké nové vylepšenie pripravíme nabudúce a s čím nám očarujú naši dodávatelia, pod zmienkou udržateľnosti.

Váš tím Delmas

 



Späť na tému Články