Picard - s tradíciou od roku 1928

Picard - s tradíciou od roku 1928

Spoznajte tajomstvo úspechu rodinnej firmy Picard, ktorá už viac ako 90 rokov vyrába kvalitné kožené doplnky pre mužov a ženy.


Firmu Picard založil roku 1928 Martin Picard se svojimi synmi Edmundom a Aloisom v nemeckom meste Obertshausen. Z generácie na generáciu predávali lásku ku krásnému koženému tovaru a hlavne skúsenosti a znalosti potrebné pre vysoko kvalitnú prácius kožou. Táto filozofia predávania tradícií a hodnôt v spojení s duchom objavovania a inovatívnych nápadov vedľa k tomu, že sa rodinný podnik stal globálnym hráčom. Dnes pre Picard pracuje viac než 2000 ľudí po celom svete. 

 

Dámska kabelka cez rameno Picard

 

Udržiteľnosť a zodpovednosť - pre Picard úplná samozrejmosť

Vo firme Picard idú ruka v ruke hodnoty jako je tradičné remeslo a najvyššia kvalita, rovnako ako rešpekt k ľuďom a životnému prostrediu. To zahŕňa udržitelnosť na hospodárskej, ekologickej a sociálnej úrovni. Nie len ako plané sľuby, ale program a poslanie aplikované v praxi. Zodpovedné používanie planéty a jej zdrojov je dôležité pre život a prežitie budúcích generácií. Preto Picard chápe udržiteľnosť ako zásadu nespotrebovávať viac, než je možné v budúcnosti obnoviť, regenerovať alebo zaistiť. K rovnakým zásadám zaväzuje i svojich dodávateľov. 

 

Kabelky značky Picard

 

Životné prostredie

Picard je v súlade s nariadením REACH, ktorého cieľom je zlepšiť ochranu ľudského zdravia a životného prostredia pred rizikami, ktoré môžu představovať chemické látky. Pri používaní a likvidácii chemikálií - napríklad při čistení kože - sú dodržiavané celosvetové európské normy, i keď miestne požiadavky sú často omnoho menej prísne.

Napríklad výhradný dodávateľ kože v Bangladéši patrí k jednému percentu spoločností pripojených k systému úpravy vody: späť do vodného cyklu sa vracia iba vyčistená a upravená voda.

Pokiaľ je to možné, Picard sa spolieha na zdroje obnoviteľnej energie. Napríklad v jej centrále v Nemecku je vyrábaná elektrina pomocou fotovoltaiky.

 

Kožena kabelka Picard

 

Ľudia

Vo všetkých zemiach, kde Picard pôsobí, je jeho cieľom udržovať tradície, zabezpečovať pracovné miesta, neustále zlepšovať výrobné a bezpečnostné štandardy a zaručovať spravodlivé odmeňovánie. Picard je proti detskej práci.

Vo všetkých výrobných závodoch má väčšinový podiel a neprenáša zodpovednosť na subdodávateľov. Vďaka tomu môže zaistit najvyššie štandardy.

Okrem sídla v Obertshausene, v roku 1976, Picard založila výrobný závod v Tunisku. Nasledovali ďalšie továrne: Čína v roku 1982, Bangladéš v roku 1995 a Ukrajina v roku 2011. Picard od počiatku podporovala rozvoj znevýhodnených regiónov na mieste a prikladala veľký význam spravodlivosti v rámci částí společnosti a voči všetkým ostatným zúčastneným stranám.

Okrem internacionality, ktorú stelesňuje, sa Picard hlboko zaväzuje k zásadám a štandardom rodinnej firmy. To podtrhuje tiež jej sociálny záväzok: vlastná materská škôlka v Bangladéši umožňuje zamestnancom chodit do práce a súbežne sa učiť čítať a písať. Starostlivosť o zdravue je pre Picard tiež dôležitá. Zamestnancom ponúka možnosť podstúpiť pravidelné lékárske prehliadky na mieste. Okrem toho propaguje športové a kultúrne aktivity zamestnancov vi voľnom čase.

 

Pánska kožena taška Picard

 

Blázni do detailu

Než sa kabelka Picard dostane do vašej ruky alebo na vaše rameno, prejde každý jej kus kože, zips i každé jediné vlákno rukami skúsených majstrov.

Každá z až 80 jednotlivých častí a približne 110 rôznych pracovných etáp teda obsahuje všetky znalosti, skúsenosti a vášeň firmy Picard. To tiež zahrnuje cielené vyhľadávanie starých strojov, ktoré boli kedysi použité při výrobe kabeliek a tašiek. Pomocou najmodernejších technologií sú renovované a integrované do produkcie. Zdá sa vám to ako bláznovstvo? Picard je blázon do detailov! Staré šijacie stroje vytvárajú špeciálny, vysoko výrazný a individuálný vzorec stehov, ktorý žiadny počítačovo podporovaný konkurent nemôže vyrovnať. Výsledok? Kvalita, ktorú môžete okúsiť všetkým zmyslami.

Zamestnanci sú vyškolení od učňa až po majstra podľa vysokých štandardov, aby bola zaistená výroba na nemeckej úrovni kvality vo všetkých továrniach Picard.

Skôr než fabrika by sa dal použiť príznačnejší názov - dielňa. Práve v nich sa spojí ručná výroba s tradíciou predávanou po generácie a vznikne remeslo, ktoré sa v Nemecku stalo veľmi vzácnym.

 

Následujúce video a obrázok vás prevedie výrobou týchto majstrovských diel od A do Z.

Výroba kožené kabelky nemeckej značky Picard

1. výber kože

2. design a výber doplnkov

3. sekánie dielov výsekovými nožmi alebo na krájacom stole

4. brúsenie a stenčovanie hrán kožených dielov

5. farbenie hrán surovej kože

6. ohýbanie lemov kožených dielov

7. zlepenie jednotlivých dielov kabelky

8. svatba: spojenie vonkajších dielov kabelky s vnútornými

9. zošitie kabelky

10. leštetie farbených hrán

11. čistenie, finálne úpravy, označovánie kabelky

12. THE HEIDELBERG BY PICARD

 



Späť na tému Články